17 Νοέμβρη. Μετά από 36 χρονιά.

16Νοέ.09

Έρχεται ξανά αυτή η λαμπερή και ταυτόχρονα σκοτεινή στιγμή. Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν πήγα σε καμιά πορεία την εν λόγω ημέρα. Άλλα οπότε περνώ από αυτή την πύλη κάτι νιώθω και πιστεύω ότι είναι σημάδι καλό αυτό.

Είναι περιττό να το πω άλλα θα το πω ότι αυτή η στιγμή της Ελλάδας ήταν κάτι μοναδικό και λαμπρό γιατί η νέοι της εποχής παρέσυραν όλη την Αθηνά να μαζευτεί έξω από το πολυτεχνείο και να ξεπεραστεί ο φόβος και η ψευτιά.

Ταυτόχρονα είναι η πιο σκοτεινή γιατί σκοτωθήκαν τόσοι άνθρωποι που απλώς ζητούσαν τα αυτονόητα “Ψωμί Παιδεία Ελευθερία”.

Εγώ πιστεύω πώς ήταν μια επανάσταση ραδιοφωνική (Τεχνολογική) που αντιδρούσε μπαίνοντας σε κάθε νοικοκυριό. Φωνές χαρακτηριστικές που με το πάθος και την ένταση έσπαγαν το ψύχος.

Η επέτειος αυτή πέρασε από διαφορές φάσεις. Άλλοτε λαμπρές και άλλοτε σκοτεινές. Αυτό που μένει τα τελευταία χρονιά είναι οι σκοτεινές.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ελληνικός λαός κατάφερε ή μάλλον επέτρεψε μια τόσο λαμπρή στιγμή, μια στιγμή αυτοθυσίας να την μετατρέψουν κάποιοι σε σύμβολο του φασισμού και της τρομοκρατίας.

Advertisements


No Responses Yet to “17 Νοέμβρη. Μετά από 36 χρονιά.”

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: