Barcelona

04Σεπτ.09
Στην περίοδο τον διακοπών πήγα και στην Βαρκελώνη στην Ισπανία. Είναι μια πόλη θα έλεγα μικρή σε σχέση με την Αθηνά και σαφέστατα με μικρότερο πληθυσμό (Περίπου 1,6 εκατομμύρια). Είναι μια πόλη όπου φιλοξένησε ολυμπιακούς αγώνες και έμεινα πολλά πράγματα από τότε. Πρώτα από όλα το μέτρο εκτίνετε σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Έχει 8 διαφορετικές γραμμές οπού συναντιούνται αρκετές φορές. Με το μετρό μπορεί να πας οπουδήποτε με ευκολία. Το αρνητικό είναι ότι στους σταθμούς δεν έχει καθόλου κλιματισμό και ότι τα ταβάνια είναι χαμηλά και βαμμένα μαύρα. Άλλο ένα περίεργο είναι σε κάποιους σταθμούς η μετεπιβίβαση σε άλλη γραμμή θα πρέπει να διασχίσεις μεγάλους διαδρόμους μήκους 800 με 1000 μέτρα. Η πολύ έχει ποδηλατοδρόμους και σχετικά καθόλου κίνηση. Τα πεζοδρομία δεν έχουν σχεδόν καθόλου εμπόδια και είναι άνετα. Κάποια από τα μέρη που επισκέφτηκα και είναι τα ακολουθά. Το Aquarium με πολλά ψαριά, καρχαρίες σε ένα εντυπωσιακό ενυδρείο. Ο ζωολογικός κήπος, με παραστάσεις από δελφίνια και πολλά ζώα σε πολύ καλές συνθήκες διαβιώσεις. Το κάστρο montjuic, καλοδιατηρημένο και πραγματικά τουριστικό. Το Ισπανικό χωριό. Η πλατεία της Ισπανίας και το μουσείο τέχνης όπου μπροστά του κάποια βράδια έχει παράσταση με μουσική και σιντριβάνια. Ο καθεδρικός ναός και η γοτθική συνοικία. Ο μεγάλος πεζοδρόμος της La Rambla με τους street performer. Το Tibidabo Luna park και η μεγάλη εκκλησιά στο βουνό. Το λιμάνι με τα εστιατόρια με φρέσκα θαλασσινά. Εσκεμμένα άφησα για το τέλος της δημιουργίες του Antoni Gaudí, La Pedrera, Casa Batlló, Guell Park και την τεραστία εκκλησιά που ακόμη δεν την έχουν ολοκληρώσει Sagrada Família. Όλες οι δημιουργίες του είναι προστατευμένες από την UNESCO σαν έργα πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι εμπνευσθείς του βασιστήκαν στην φύση, την θρησκεία και τον γοτθικό ρυθμό. Ήταν ένας από τους νέο μοντερνιστες. Χρησιμοποιούσε πολύ τα υλικά όπως το μέταλλο, το πλακάκι, την πέτρα και φυσικά εντόνους χρωματισμούς και καμία ευθεία γραμμή. Δεν πρόσεξα καμιά ευθεία κολόνα στα κτήρια του. Είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός για φθινοπωρινούς ή ανοιξιάτικους μήνες. Ο κόσμος είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει αν και πολλοί δεν ξερόυν αγγλικά. Υπάρχουν πολλά δρώμενα από πλανοδίους performer και υπάρχουν πολλά μαγαζιά για ψώνια για όλα τα βαλάντια. Το νερό είναι ιδιαιτέρα ακριβό. Γενικά είναι μια πόλη εύκολη με εντυπωσιακά αξιοθέατα.
Επισκεφτείτε την συλλογή φωτογραφιών εδώ.

Στην περίοδο τον διακοπών πήγα και στην Βαρκελώνη στην Ισπανία. Είναι μια πόλη θα έλεγα μικρή σε σχέση με την Αθήνα και σαφέστατα με μικρότερο πληθυσμό (Περίπου 1,6 εκατομμύρια). Είναι μια πόλη όπου φιλοξένησε ολυμπιακούς αγώνες και έμειναν πολλά πράγματα από τότε.

Πρώτα από όλα το μετρό εκτίνετε σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Έχει 8 διαφορετικές γραμμές οπού συναντιούνται αρκετές φορές. Με το μετρό μπορεί να πας οπουδήποτε με ευκολία. Το αρνητικό είναι ότι στους σταθμούς δεν έχει καθόλου κλιματισμό και ότι τα ταβάνια είναι χαμηλά και βαμμένα μαύρα. Άλλο ένα περίεργο είναι σε κάποιους σταθμούς για τη μετεπιβίβαση σε άλλη γραμμή θα πρέπει να διασχίσεις μεγάλους διαδρόμους μήκους 800 με 1000 μέτρα.

Η πόλη έχει ποδηλατοδρόμους και σχετικά καθόλου κίνηση. Τα πεζοδρομία δεν έχουν σχεδόν καθόλου εμπόδια και είναι άνετα.

Κάποια από τα μέρη που επισκέφτηκα και είναι τα ακολουθά. Το Aquarium με πολλά ψαριά, καρχαρίες σε ένα εντυπωσιακό ενυδρείο. Ο ζωολογικός κήπος, με παραστάσεις από δελφίνια και πολλά ζώα σε πολύ καλές συνθήκες διαβιώσεις. Το κάστρο montjuic, καλοδιατηρημένο και πραγματικά τουριστικό. Το Ισπανικό χωριό. Η πλατεία της Ισπανίας και το μουσείο τέχνης όπου μπροστά του κάποια βράδια έχει παράσταση με μουσική και σιντριβάνια. Ο καθεδρικός ναός και η γοτθική συνοικία. Ο μεγάλος πεζοδρόμος της La Rambla με τους street performer. Το Tibidabo Luna park και η μεγάλη εκκλησιά στο βουνό. Το λιμάνι με τα εστιατόρια με φρέσκα θαλασσινά.

Εσκεμμένα άφησα για το τέλος της δημιουργίες του Antoni Gaudí, La Pedrera, Casa Batlló, Guell Park και την τεραστία εκκλησιά που ακόμη δεν την έχουν ολοκληρώσει Sagrada Família. Όλες οι δημιουργίες του είναι προστατευμένες από την UNESCO σαν έργα πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι εμπνευσθείς του βασιστήκαν στην φύση, την θρησκεία και τον γοτθικό ρυθμό. Ήταν ένας από τους νέο μοντερνιστες. Χρησιμοποιούσε πολύ τα υλικά όπως το μέταλλο, το πλακάκι, την πέτρα και φυσικά εντόνους χρωματισμούς και καμία ευθεία γραμμή. Δεν πρόσεξα καμιά ευθεία κολόνα στα κτήρια του.

Είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός για φθινοπωρινούς ή ανοιξιάτικους μήνες. Ο κόσμος είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει αν και πολλοί δεν ξερόυν αγγλικά. Υπάρχουν πολλά δρώμενα από πλανοδίους performer και υπάρχουν πολλά μαγαζιά για ψώνια για όλα τα βαλάντια. Το νερό είναι ιδιαιτέρα ακριβό. Γενικά είναι μια πόλη εύκολη με εντυπωσιακά αξιοθέατα.

Επισκεφτείτε την συλλογή φωτογραφιών εδώ.

Advertisements


No Responses Yet to “Barcelona”

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: