Φτάνει πια…

03Ιον.08

Μέσα από αυτό το μικρό βήμα που έχουμε, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο προσωπικά με έχει κουράσει πάρα πολύ εδώ και χρόνια και δυστυχώς συνεχίζεται..

Όπως ίσως πολλοί θα ξέρετε,αλλά και όσοι δεν το ξέρετε,είμαι μπασκετικός.Φυσικά μου αρέσουν και άλλα αθλήματα όπως ο στίβος,αλλά δεν γουστάρω το ποδόσφαιρο.Και ένας λόγος που με κάνει να το μισώ συνεχώς περισσότερο είναι αυτή η απίστευτη διαφήμιση και υποστήριξη που έχει από τα ΜΜΕ.

Με αφορμή το το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τώρα,βαρέθηκα πια να ακούω τους πάντες στην τηλεόραση να μιλάνε για αυτό το γεγονός..Κυρίως βέβαια οι διαφημίσεις είναι αυτές που το παρουσιάζουν περισσότερο..Φυσικά δεν λέω, είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και ίσως να δω και κάποιους αγώνες λόγω Ελλάδος αλλά και πάλι σε σχέσει με την διαφήμιση που είχε το μπάσκετ στην ανάλογη διοργάνωση είναι μεγάλη η διαφορά.Μάλιστα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν θα πάμε καλά με αποκορύφωμα την διαφήμιση από μεγάλη εταιρία που λέει ότι παίρνεις μια τηλεόραση και αν η Ελλάδα πάρει το κύπελλο σου επιστρέφουν τα χρήματα.Φανταστήτε πόσο σίγουροι είναι ότι δεν θα πάει καλά η Εθνική!!

Δεν θέλω να αναφερθώ μόνο όμως στο συγκεκριμένο γεγονός.Το πρόβλημα είναι καθημερινό.Από που να ξεκινήσω πραγματικά δεν ξέρω.Έχω τόσα πολλά στο μυαλό μου που σίγουρα δεν μπορώ να τα γράψω.Σε διάφορες συζητήσεις που μπλέκομαι οι περισσότεροι λένε «έλα μωρέ ποιο μπάσκετ»,και βέβαια γιατί εσύ φίλε μου έμαθες από τον μπαμπά σου και τον παππού σου να κλωτσάς ένα τόπι που ήταν πολύ εύκολο,έπαιξες και στο δημοτικό άντε και λίγο στο γυμνάσιο για πλάκα , και μετά έγινες ο τύπος του καναπέ με την κοιλιά και λες «μου αρέσει το ποδόσφαιρο» ενώ δεν έχεις ιδέα τί είναι το μπάσκετ…Εντάξει όμως δεν θέλω να γίνω κακός γιατί αυτό είναι και θέμα άποψης,δεν είναι σίγουρα όλοι έτσι.Δεν λέω,σε κάποιους αρέσει.Απλά δεν πιστεύω ότι είναι τόσοι πολλοί.Η πολύ διαφήμιση και το ελάχιστο αυτό παιδικό παιχνίδι που είχαν τους έκανε ποδοσφαιρικούς.

Το μπάσκετ αργήσαμε να το μάθουμε στην Ελλάδα.Και δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι και ένα άθλημα «γερόντων» που λεώ εγώ,εννοώντας πως τα καφενεία με τους γέρους είναι γεμάτα όταν έχει ποδόσφαιρο ενώ με τον μπάσκετ δεν γίνεται αυτό..Και μην μου πει κανείς ότι τους αρέσει το ποδόσφαιρο,γιατί η απάντηση είναι «φυσικά αφού δεν γνώρισαν το μπάσκετ».

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που για να το παίξει κάποιος πρέπει έστω να μπορεί να κάνει τα απαραίτητα.Δηλαδή να ντριπλάρει την μπάλα με τα χέρια.Κάτι καθόλου εύκολο σε σχέσει με το ποδόσφαιρο.Και γω μικρός έπαιξα ποδόσφαιρο,όπως όλοι τα δοκιμάζουν αυτα τα αθλήματα,αλλά κατάφερα να ξεχωρίσω το μπάσκετ σαν κάτι πιο εντυπωσιακό με ιδιαίτερη δυσκολία.

Στην Ελλάδα λοιπόν για να επανέλθω,υπάρχουν δεν ξέρω και γω πόσες αθλητικές εφημερίδες οι οποίες έχουν 50 σελίδες ποδόσφαιρο,3 σελίδες μπάσκετ και 1 σελίδα όλα τα υπόλοιπα αθλήματα.Είναι ποτέ δυνατόν!!!Απαράδεκτο!!Γιατί ρε φίλε εκδότη πρέπει εμένα να με ενδιαφέρει η Α’ τοπική κατηγορία ποδοσφαίρου;;Δυστυχώς γράφουν τα πάντα για το ποδόσφαιρο και τίποτα για τα υπόλοιπα.Κάποιο λένε «αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο»..Γιατί ρε φίλε έκαναν το ίδιο με το μπάσκετ και με άλλα αθλήματα και απέτυχε;;Όχι για να ξέρω..Στην τηλεόραση το ίδιο.Αθλητικά ακούς και λένε τα απίστευτα.Για να μην πω για το ραδιόφωνο όπου εκεί πιστεύω ότι είναι άθλιοι όλοι.Δεν ακούς σχεδόν ποτέ μπάσκετ σε αθλητικά ,και ειδικά οι και καλά «αθλητικοί σταθμοί», όλοι μέρα μιλάνε για ποδόσφαιρο.Ποδοσφαιρική σταθμοί είναι αυτοί,όχι αθλητικοί..Είναι απελπιστική η κατάσταση πραγματικά.Τί να πούνε και τα υπόλοιπα αθλήματα δηλαδή.

Τελειώνοντας για να μην σας κουράζω άλλο θέλω απλώς να αναφέρω ότι αυτό το πράγμα που γίνεται στην Ελλάδα είναι εντελώς απαράδεκτο και ντροπή σε όλους αυτούς που διαχειρίζοντε αυτές τις θέσεις,γιατί προσβάλουν το άθλημα που έχει φέρει και θα φέρει πάρα πολλές διακρίσεις σε όλες τις ηλικίες σε ομαδικό και σε εθνικό επίπεδο.Κρίμα για τον μεγάλο Νίκο Γκάλη που έκανε τους περισσότερους να μάθουν γενικά το αθλητισμό και να βγάλουν χρήματα από αυτόν.Όλα τα αθλήματα πλην του ποδοσφαίρου έχουν φέρει και θα φέρνουν πάρα πολλές διακρίσεις και ακόμη στην Ελλάδα θα κοιμόμαστε επειδή κάποιο το θέλουν.

Ξέρετε τι σημαίνει να βγεις δεύτερος στον κόσμο αφού προηγουμένος έχεις κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;Έχει αναλογιστεί κανείς πόσο τεράστια επιτυχία ήταν αυτό το γεγονός;Κανένας….Αν ήταν στο ποδόσφαιρο ακόμη θα μιλάγανε γι’αυτό.

Κύριοι , το μπάσκετ, το βόλεϊ,το πόλο και ο στίβος ακόμη ταιριάζουν στους Έλληνες, πάρτε το χαμπάρι..Ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να παίξουμε,τελείωσε..Γιατί προσπαθήτε με το ζόρι να μας το βάζετε στο μυαλό καθημερινά;;; Έλεος πια σταματήστε!!

Advertisements


5 Responses to “Φτάνει πια…”

 1. 1 azzurroweb

  Μαζί σου φίλε.

  Εγώ δεν ασχολούμαι γενικά με το να παρακολουθώ αθλητικούς αγώνες.
  Αλλά από τους λίγους που έχω παρακολουθήσει και βάζοντας σε σειρά τις επιτυχίες που έχουν οι ομάδες basket και σε συλλόγους και σε επίπεδο εθνικό τότε θα δούμε ότι έχουμε πάρει σχεδόν τα πάντα. Στο ποδόσφαιρο απλός υπάρχουμε. Μονό με το euro φανήκαμε κάπως. Αν μιλήσουμε και για τα ολυμπιακά μετάλλια και τα αλλά αθλήματα τότε το ποδόσφαιρο θα λέγαμε ότι απλός είναι ένα άθλημα που απλός έχουμε μια παρουσία.

 2. 2 teodor

  ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ..

 3. ΞΕΣΠΑΘΏΝΕΙΣ ??? Ε??? ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ .

  ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΩΣΤΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.

  ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ???
  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ?
  ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ?
  ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΩΝ MEDIA ?
  Η΄ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ??

  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΆΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ ΚΑΚΟ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ.

  ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΊΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ..

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΚΡΗΓΟΡΉΣΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΆΝΩ ΟΤΙ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ

  Γιατί προσπαθήτε με το ζόρι να μας το βάζετε στο μυαλό καθημερινά;;; Έλεος πια σταματήστε!!

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ..

  ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

 4. 4 mehico

  Πάντα φιλικά εννοείτε..Όμως σε κάποια ίσως έχεις δίκιο αλλά νομίζω πως ίσως δεν κατάλαβες και εσύ αυτό που εννοώ.
  Αναφέρομαι κυρίως στα ΜΜΕ τα οποία καλός ή κακός επηρρεάζουν τον κόσμο.Και μπορεί εσύ να επιλέγεις να μην ενημερώνεσε από εκεί,αλλά οι περισσότεροι το κάνουν.

  Οπότε όταν το ποδόσφαιρο έχει το «μονοπώλειο» είναι λογικό να ασχολούντε και οι περισσότεροι.Εγώ δεν προσπαθώ να κάνω κάποιον να ασχοληθεί με το μπάσκετ..
  Αυτό που ζητάω είναι την δίκαιη αντιμετώπιση του μπάσκετ και των άλλων αθλημάτων, από τα ΜΜΕ,που στην τελική την δικαιούνται κιόλας!!

  Πάντα Φιλικά…

 5. 5 azzurroweb

  Βασικά εγώ θα το δέσω με τον τρόπο που παρουσιάζουν τα πάντα τα ΜΜΕ.

  Δεν γίνεται να κρύβουμε κάτι από την ενημέρωση. Όταν λέμε αθλητικά μιλάμε για όλα τα αθλήματα ή δεν λέμε τίποτα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: