Κριτήρια για το καλό…

08Μαρ.08

Οι Tresamigos είχαν συνάντηση και την ολοκλήρωσαν με ένα όργιο από Σουβλάκια. Μετά το φαγοπότι και επάνω στην χώνεψη ξεκίνησαν οι κριτικές. Έριξα την ατάκα «τα σουβλάκια δεν είχαν συνοχή» και η κουβέντα ξέφυγε. Όποτε και μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκφράσω μια λίστα από χαρακτηριστικά για το σωστό Σουβλάκι. Πριν ξεκινήσω να αναλύω, θα ξεκινήσω από έξω προς τα μέσα. Και η παρακάτω λίστα είναι τα προσωπικά μου κριτήρια. Δέκτες όλες οι παρατηρήσεις.

Έχουμε και λέμε:

  • Η λαδόκολλα θα πρέπει να είναι σφιχτά δεμένη αλλά όχι τόσο ώστε να σε εμποδίζει την απομάκρυνση της. Να φάμε θέλουμε όχι να ανοίξουμε δώρο, και πρέπει να μας κράτηση σε αγωνία.
  • Η πίτα θα πρέπει να είναι αλάδωτη και στα κάρβουνα ψημένη. Δεν θα πρέπει να είναι εντελώς ψημένη. Δεν θέλουμε να σπάει σαν φρυγανιά. Άρα καλοψημένη και αφράτη όσο πρέπει.
  • Ο γύρος θα πρέπει να είναι καλοψημένος και να κάνει λίγο , έως ελάχιστο κρατς όταν τον τρως. Χωρίς να είναι όμως πατατάκι.
  • Η πατάτα είναι απαραίτητη στο σουβλάκι.
  • Η χωροταξία τον υλικών θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Θα πρέπει σε κάθε μπουκιά να τρως ταυτόχρονα από όλα τα υλικά.
  • Ιδιαίτερα το τζατζίκι που είναι ένα από τα υλικά που βοηθούν την μπουκιά να γλιστρήσει προς τα μέσα. Θα πρέπει να είναι από επάνω μέχρι κάτω στο σουβλάκι. Αν είναι πάνω πάνω το κάτω μέρος μένει στεγνό και στουμπώνεις. Η ντομάτα βοήθα ελάχιστα στο να φέρει στην ιδανική κατάσταση τον γύρο.
  • Όσο το δυνατών λιγότερο λάδι έχει το σουβλάκι τόσο καλύτερο είναι. Το συγκεκριμένο σημείο δένει με το από επάνω που ψήνοντας τον γύρο χωρίς λάδι , και την πίτα χωρίς λάδι έχει σαν αποτέλεσμα να είναι στεγνό. Όποτε ο παράγοντας τζατζίκι εξισορροπεί την κατάσταση.
  • Δεν χρειάζεται υπερβολή στα ζαρζαβατικά. Σουβλάκι με πολύ κρεμμύδι , ντομάτα και μαρούλια είναι σαλάτα τυλιγμένη με πίτα.
  • Το μέγεθος θα πρέπει να είναι κανονικό αλλά πλούσιο. Τα πολύ μεγάλα έχουν ποσότητα αλλά όχι ποιότητα. Και τα πολύ μικρά είναι απαράδεκτα και κλέψιμο.
  • Τέλος το σουβλάκι τρώγεται ζεστό. Αν κρυώσει τότε είναι αποτυχία. Το σουβλάκι δεν ξανά ζεσταίνεται. Τα υλικά που έχει γίνονται χάλια.

Ελπίζω αυτός ο δεκάλογος να είναι οδηγός για όλους του επαγγελματίες και να τον θεσπίσουν σαν πρότυπο.

Καλή όρεξη……..

Advertisements


3 Responses to “Κριτήρια για το καλό…”

  1. 1 Mehico

    Με όλα τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι τα σουβλάκια που φάγαμε ήταν σχεδόν χάλια..χαχαχα
    Έχεις ένα δίκιο όμως για την σωστή κατάσταση του σκουβλακίου!!

  2. Πεινάωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

    αχχαχαχαχαχαχαχαχ

    καταπληκτικό !!!!!!!!

  3. 3 thenewgozoku

    Diafonw sto oti to pagwmeno souvlaki einai apotyxia, exw faei arketes fores souvlaki gia proino kai itan poli kalo. Apo tin alli ksanazestameno ontos den trogete apla. Ligo ladi pantos aksizei sto souvlaki to kanei «vromiko» 😛


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: