Κάποιες Σκέψεις.

27Φεβ.08

Αυτές της μέρες έχει ανοίξει το θέμα με τα Blogs. Αυτό που πιστεύω είναι: ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το πόσο έτοιμοι είμαστε να γραφούμε στα blog ή γενικά. Εγώ από τα 3 πρώτα μου Post στα δυο δεν ήμουν έτοιμος. Πρώτα από όλα έβαλα στο ίδιο τσουβάλι όλους τους κριτικούς κινηματογράφου και τους είπα ούτε λίγο ούτε πολύ αχρήστους. Λάθος να βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι και να τους κρίνω ελαφρά την καρδία. Δεύτερον συκοφάντησα του αδελφούς Coen ότι χρηματίζουν τους κριτικούς. Λάθος θα έπρεπε να γράψω ότι οι κριτικές που δέχονται τα αδέλφια στον δικό μου νου της αντιλαμβάνομαι ότι είναι πληρωμένες κριτικές. Άρα εδώ έχουμε ένα θέμα ότι για να γραφεί κάποιος θα πρέπει να προσέχει πολύ και να έχει την παιδεία.

Ένα άλλο θέμα είναι επώνυμος ή ανώνυμος. Εδώ τα πράγματα μπλέκονται γιατί αν γράφεις ανώνυμα είσαι πιο ελεύθερος και τολμηρός άρα παρεμβαίνεις πιο δυναμικά. Αν είναι επώνυμος είσαι πιο συντηρητικός και μετρημένος αλλά είσαι και άνδρας αναλαμβάνοντας της ευθύνες σου. Θα δώσω τώρα μια διάσταση που δεν θα το περιμένετε. Διάβασα πρόσφατα κατά πάσα πιθανότητα στο ένθετο από «ΤΑ ΝΕΑ» , «Καριέρα» ότι στην Αμερική οι επιχειρήσεις πριν προσλάβουν κάποιον, αναζητούν πληροφορίες μέσω διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα από το FaceBook. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι αυτά που παρουσιάζει κάποιος να έχουν σημασία βαρύνουσα για το μέλλον του. Παράδειγμα κάποιος που θέλει υπάλληλους που πιστεύουν στην οικολογία να αποκλείσει κάποιον που δεν είναι από το προφίλ του στο Facebook.

Κλείνοντας θα καταλήξω πώς τα πάντα μας φέρνουν πίσω στην παιδεία και στην διάρθρωση της κοινωνίας.

Περιμένω της απόψεις σας.

Advertisements


2 Responses to “Κάποιες Σκέψεις.”

  1. 1 SportBilly

    amigo
    πιστεύω πως ο προβληματισμός σου για το αν είμαστε έτοιμοι να γράφουμε σε blog ή ακόμα περισσότερο να έχουμε δικό μας χώρο στο διαδίκτυο, είναι στην σωστή κατεύθυνση. Εγώ προσωπικά θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να αποφασίσω να δημιουργήσω ένα blog. Όχι γιατί στερούμε ιδεών, αλλά λόγο ευθύνης. Δεν είναι απλή υπόθεση το να παραθέσεις απόψεις γύρω από ένα θέμα και δεκάδες ή εκαντοντάδες άτομα να διαβάζουν την γνώμη σου. Κάποιος που γράφει ένα σχόλιο είναι ασφαλής πίσω από το κεντρικό post που φέρει και την βασική ευθύνη. Πέρα από την παιδεία, πολυ σημαντικό ζήτημα είναι το μέτρο στην ζωή μας. Ένα μέτρο το οποίο έχει χαθεί. Τα πάντα γίνονται σε υπερβολικό βαθμό.

    Τελικά πιστεύω πως η ύπαρξη των blog είναι ένα από τα τελευταία οχυρά της ελεύθερης έκφρασης ιδεών. Πρέπει όλοι με την συμπεριφορά και το ήθος μας να το διασφαλίσουμε ώστε να παραμείνει έτσι…

  2. Ακριβώς έτσι είναι παιδιά..Θα πρέπει να υπάρχει από τον καθένα μας προσωπική ευθύνη και σεβασμός απέναντι σε αυτό που λέγεται blog.Γιατί αν το καλοσκεφτείς είναι ένας τρόπος έκφρασης που κάνει καλό αν χρησιμοποιηθεί σωστά..Το πρόβλημα είναι ότι πλέον το να φτιάξει κάποιος ένα blog είναι το πιο εύκολο,με αποτέλεσμα ακόμη και οι πιο «περίεργοι» τύποι να μπορούν να το δημιουργήσουν ή να συμμετάσχουν σε αυτό γράφοντας ότι θέλουν..

    Εμειίς πάντως δεν είμαστε από αυτούς και προσπαθούμε μέσα από αυτό να διασκεδάσουμε..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: